„Washington Post" a obtinut numarul de securitate sociala al lui Colin Powell, datorita accesului facil la arhivele cu date personale.
Furturile de identitate prolifereaza pe Internet. Semnalul de alarma este lansat de Comisia Federala de Comert din SUA, care estimeaza ca mai mult de opt milioane de cetateni nord-americani au avut de suferit in anul 2007 de pe urma folosirii frauduloase a datelor lor personale, usor accesibile in retea, potrivit cotidianului "The Washington Post".

Descoperirea unui numar de securitate sociala din arhivele aflate pe Internet este mai simpla decat pare. "Aceasta situatie este foarte periculoasa", a explicat Douglas F. Gansler, procuror general al statului Mary­land. Numerele de securitate sociala sunt disponibile pe site-uri guvernamentale, de unde documentele publice se pot descarca numai printr-o serie de "click-uri".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.