S-a anuntat ca domnul Blair a renuntat vineri la religia anglicana si a fost primit in sanul Bisericii Romano-Catolice in urma unei ceremonii religioase efectuata de liderul acestei biserici in Marea Britanie, Cardinalul Cormac Murphy O'Connor.

Cardinaul a precizat ca Tony Blair participa de mult vreme la mesa catolic, impreun cu soia i copiii si care sunt catolici cu toii.

In ultimele luni - a mai precizat Cardinalul O'Connor - domnul Blair a participat la un program de pregtire in vederea convertirii.

Tony Blair a fcut cunoscut c in perioada celor 10 ani in care a fost premierul Marii Britanii credina sa religioas a jucat un rol important in luarea unor decizii politice.

Intr-un documentar BBC recent, domnul Blair se plangea c in Marea Britanie cei care discut in mod deschis despre religie nu sunt luai in serios.

"In sistemul politic american - sau in altele - poi vorbi despre credina ta religioas i oamenii consider c este ceva firesc. Dar in sistemul nostru politic, dac te referi la religie oamenii cred c ai luat-o razna", declara Tony Blair la BBC.