In multe dintre statele care s-au alaturat ieri spatiului Schengen se murea de foame. Azi cetatenii lor intra fara controale in Europa. Abolirea frontierelor aduce insa si amenintari, si temeri noi. Un exemplu este Republica Moldova.

Oficialitatile europene din sectorul politienesc nu isi ascund nemultumirea fata de eliminarea frontierelor interne ale Uniunii Europene si extinderii spatiului Schengen, scrie cotidianul italian La Stampa. Iar cosmarul lor cel mai negru se numeste Republica Moldova, cu toate ca va mai dura cel putin trei ani pana cand moldovenii se vor invecina direct cu spatiul Schengen, dupa ce acesta va include si Romania.

“COSMARURI NOI”

Momentul istoric de ieri, asteptat cu nerabdare de cetatenii din Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Polonia, Estonia, Letonia, Estonia si Malta, a fost intampinat cu scepticism in alte tari cu vechime in Uniune, care se tem de riscurile vecinatatii directe cu tari considerate “periculoase”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.