Cel putin 50 de persoane si-au pierdut viata vineri in atentatul sinucigas comis intr-o moschee din nord-vestul Pakistanului, care a vizat un fost ministru apropiat al presedintelui Pervez Musharraf, a anuntat un sef al politiei locale, informeaza NewsIn.

"Cel putin 50 de persoane au fost ucise si alte cateva zeci au fost ranite", a declarat sursa citata, adaugand ca, la mai bine de doua ore de la atentat, numerosi raniti erau inca transportati la spitalele din regiune, plasate in stare de alerta. Oficialul a precizat ca bilantul ar mai putea creste.

Ministrul regional al sanatatii, Syed Kamal, a confirmat ca numarul mortilor se situeaza intre 45 si 50, iar numarul ranitilor in jur de 100.

Atentatul a avut loc in moscheea din satul lui Sherpao, din comuna Charsadda, la 30 de kilometri sud-est de Peshawar.

Fostul ministru de interne Aftab Sherpao si fiul sau, care se rugau impreuna in moschee, nu au fost raniti, a asigurat purtatorul de cuvant al partidului sau Salim Shah. Fostul oficial a fost "in mod evident tinta" atentatului, a declarat purtatorul de cuvant pakistanez.

Potrivit Reuters, Sherpao fusese ranit in aprilie intr-un alt atentat sinucigas comis la o reuniune publica de la Charsadda.

Sursa imagine: CNN


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.