Liderul de la Chisinau, Vladimir Voronin, vrea sa schimbe simbolistica statului.

Dupa ce s-a declarat "urmasul lui Stefan cel Mare", liderul comunist de la Chisinau considera ca a venit momentul sa schimbe steagul si imnul tarii.

"Statalitatea Republicii Moldova trebuie si va fi consolidata, iar in acest context urmeaza sa fie revizuita si simbolica statului moldovenesc", a anuntat Voronin, in cadrul traditionalei conferinte de presa de bilant, transmite Moldpres, relateaza Adevarul.

El a mentionat ca simbolica statului trebuie sa reflecte independenta si suveranitatea tarii, subliniind ca, in scurt timp, in parlament va fi pusa in discutie modificarea actualei steme a Republicii Moldova, care, potrivit lui Voronin, a fost adoptata de catre Legislativul din 1990 prin "inselaciune".

"Aceeasi viziune trebuie adoptata si atunci cand vorbim de studierea limbii moldovenesti si a istoriei Moldovei in institutiile noastre de invatamant", a afirmat presedintele moldovean, potrivit Ziua.

Dupa cum relateaza in editia sa de joi publicatia de limba rusa, Nezavisimaia Moldova, inca la inceputul anilor '90 mai multi oameni politici de la Chisinau si-au exprimat dezacordul in legatura cu faptul ca stema statului moldovenesc reprezinta o copie a celei romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.