Autoritatile din Oslo vor sa construiasca un tunel printr-o peninsula pentru a permite ambarcatiunilor sa evite navigarea in jurul coastelor nord-vestice, extrem de periculoase.
Norvegia vrea sa construiasca primul tunel din lume destinat circulatiei vapoarelor. Potrivit proiectelor, acesta va avea 1.700 de metri lungime si va strabate o peninsula. Autoritatile din Oslo au estimat costurile de constructie la 310 milioane de dolari, iar lucrarile ar putea fi finalizate in cinci ani de la demarare.

Noul tunel va permite navelor sa evite navigarea in jurul coastelor nord-vestice ale Norvegiei, considerate extrem de periculoase. Aici, curentii sint foarte puternici, vintul sufla violent, iar valurile sint agitate aproape tot timpul anului. Din acest motiv, multe ambarcatiuni transportatoare de marfuri inregistreaza intirzieri considerabile, deoarece stau ancorate in porturi in asteptarea unor zile calme pentru navigat. In plus, conditiile meteo vitrege alunga turistii din regiune si extenueaza marinarii la maximum. Uneori, o astfel de calatorie se poate solda chiar cu pierderi de vieti omenesti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.