Al-Qaida a invitat "oamenii si intreaga mass-media" sa ii puna intrebari in decurs de o luna numarului doi al retelei, Ayman al-Zawahiri, pe site-urile folosite in mod obisnuit de organizatia terorista, relateaza NewsIn.

Aceasta invitatie, intitulata "Intalnire deschisa cu seicul Ayman al-Zawahiri" a fost publicata online de doua organisme mediatice ale al-Qaida, As-Sahab si Al-Fajr, care au precizat ca intrebarile trebuie adresate inainte de 16 ianuarie 2008.

"Oricine vrea sa ii puna o intrebare trebuie sa aiba grija sa fie scurta si precisa", potrivit anuntului, a carui autenticitate nu a putut fi verificata cu exactitate.

"As-Sahab va difuza raspunsurile seicului Ayman Zawahiri in masura in care va fi posibil si in cel mai scurt timp", conchide anuntul insotit de o poza a numarului doi din al-Qaida.

„Invitatia reprezinta o manevra a lui al-Zawahiri de a se prezenta lumii intregi drept un lider sofisticat mai cu seama, decat un criminal in serie. Cred ca au atins cea mai complexa capacitate mediatica. Aceasta arata cum acest grup cu ideologie de secolul 7, exploateaza posibilitatile mediatice ale secolului 21” , comenteaza expertul in terorism Bruce Hoffman, pentru CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.