Fortele Coalitiei au descoperit in Irak un complex al torturii unde sunt ingropati in masa, 26 de oameni. Zona este marcata cu sange „complexul torturii” si in acelasi timp pot fi observate lanturi atarnate de tavane si un pat conectat la un sistem electric, informeaza CNN.

Trupele au facut aceasta descoperire in timpul unei incursiuni in regiunea Muqdadiya din Irak.
Complexul a fost descoperit intr-o zona presupusa a fi apartinut unei baze al Qaeda, au anuntat militarii fortelor unite. Descoperirea a fost facuta cu ajutorul satenilor din zona, afirma CNN.

„Exista in acest loc dovezi clare ale torturii, ale crimelor si a intimidarii care era practicata impotriva locuitorilor din zona”, a declarat un oficial al armatei.

26 de trupuri au fost gasite intr-o groapa comuna in apropierea a ceea ce se crede a fi fost un loc de executii. Vechimea cadavrelor este estimata a fi intre 6 si 8 luni. O parte dintre oamenii morti au mainile legate la spate, iar identificarea acestora este o provocare, pentru ca se afla intr-o stare avansata de descompunere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.