Guvernul de la Roma a anuntat ca va inlocui controversatul document cu un nou act normativ ce urmeaza sa fie elaborat si supus aprobarii.
Guvernul italian a decis sa renunte la controversatul decret-lege care permite expulzarea din Peninsula a cetatenilor comunitari considerati periculosi. Anuntul a fost facut miercuri de Vannino Chiti, mi-nistrul pentru Relatia cu Parlamentul. Executivul de la Roma a luat aceasta decizie dupa ce presedintele Giorgio Napolitano a semnalat o serie de „erori“ in forma finala a decretului. (Aceasta a fost adoptata de senat pe 6 decembrie).

Cele mai multe critici se indreapta spre pedepsele foarte severe stipulate pentru persoanele care instiga la discriminare sexuala, rasiala, etnica, religioasa etc. Atit seful statului, cit si opozitia din Parlament au contestat acest paragraf pe motiv ca face referiri gresite la tendintele homofobe. De altfel, articolul nu aparea in forma initiala a actului normativ. El a fost introdus de senat la presiunile stingii radicale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.