Trei culegatori de fructe din Florida, tinuti captivi si batuti de angajatorul lor timp de un an au reusit sa evadeze in cele din urma, prin gaura de aerisire a dubitei in care erau prizonieri.
Cei trei sclavi au ajuns, intr-o duminica dimineata, la un adapost si martorii spun ca prezentau urme vizibile de bataie pe cap si pe corp. Unul dintre imigranti avea o rana de cutit netratata pe brat. Potrivit cotidianului „The Independent“, politia a aflat, mai tirziu, ca altul avea urme de lanturi la incheieturi, pentru ca fusese legat cu miinile la spate in fiecare seara ca sa nu poata evada.

Imigrantii erau obligati sa lucreze in conditii inumane, erau batjocoriti si li se luau si banii. Erau inchisi noaptea si trebuiau sa plateasca pentru hrana foarte proasta pe care o primeau. Daca faceau dus cu un furtun din gradina sau cu o galeata, trebuiau sa plateasca 5 dolari. Povestea lor aduce din nou in atentie problema drepturilor omului in America moderna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.