Lee Myung-Bak, candidatul conservatorilor, a cistigat alegerile prezidentiale din Coreea de Sud.

Lee a obtinut peste 50% din voturi, fata de cele 26 de procente obtinute de actualul presedinte, Chung Dong-young. in cei 20 de ani de cand se organizeaza alegeri democratice in Coreea de Sud, niciodata un candidat nu a castigat la o diferenta atat de mare de voturi ca pana acum, informeaza Adevarul.

Potrivit EVZ, Lee Myung-Bak (66 de ani), al carui caracter puternic i-a adus porecla „Buldozerul”, a reusit sa convinga electoratul printr-un discurs axat pe problemele economice. Abil om de afaceri si fost primar al Seulului, acesta a promis o politica favorabila industriei si comertului pentru a relansa economia tarii. Desi Coreea de Sud se afla pe locul 13 in clasamentul economiilor la nivel mondial, asteptandu-se o crestere de 5% in 2007, expertii critica frecvent rata crescuta a somajului.

Lee Myung-Bak il il va inlocui pe Roh Moo-hyun, care isi incheie mandatul de cinci ani, si va pune capat unui deceniu de putere liberala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.