Presedintele rus, Vladimir Putin, a fost desemnat de revista 'Time' drept 'Persoana Anului' 2007, pentru ca a readus Rusia la masa puterilor mondiale.

Prestigiosul saptamanal international „Time” l-a desemnat pe presedintele rus, Vladimir Putin, drept „personalitatea anului”, titlu despre care spune ca „nu este si nu a fost niciodata o onoare”, informeaza EVZ.

„Nu este un semn de sprijin. Nu este un concurs de popularitate. Cel mult, este o recunoastere lucida a lumii asa cum este si a celor mai puternici indivizi sau forte care croiesc lumea - in bine sau in rau”, scrie „Time”.

„Putin nu este un samaritean. Nu este un democrat in vreun fel in care ar defini Vestul acest termen. Nu este nici un model de libertate a exprimarii. Cu un cost semnificativ masurat in principii si idei pe care natiunile libere le pretuiesc, el a realizat extraordinara performanta de a impune stabilitatea intr-o tara care a avut-o rareori si a readus Rusia la masa puterilor mondiale”, explica revista.

Pe deasupra presedintele rus se claseaza pe locul patru in topul celor mai bogati oameni din lume.

Conform Cotidianul, presedintele Putin are o avere personala de peste 41 miliarde de dolari, provenita in mare parte din activele companiei Iukos. Suma a fost dezvaluita de Stanislav Belkovski, un apropiat al presedintelui in timpul primului sau mandat la Kremlin si cel care a condus campania lui Putin impotriva Iukos, detinuta de Mihail Hodorkovski.

Potrivit lui Belkovski, Putin detine 37% din actiunile Surgutneftgaz, 4,5% din Gazprom si 50% din off-shore-ul Gunvor, inregistrat in insulele Virgine. Modul in care Putin si-a construit averea l-ar plasa insa in topul coruptiei, mult inaintea fostului presedinte filipinez Ferdinand Marcos sau a dictatorului zairez Mobutu Sese Seko.

In ultima sa declaratie de avere, Putin mentioneaza ca are doua masini rusesti de la inceputul anilor 1960, un apartament mic, un teren in afara Moscovei, actiuni la o banca locala si un cont de aproape 150.000 de dolari, informeaza Ziua.

Potrivit cotidianul Vedomosti, asta inseamna ca averea liderului de la Kremlin s-a injumatatit in ultimii patru ani. Potrivit purtatorului de cuvant al lui Putin, veniturile presedintelui erau rotunjite inainte de drepturile de autor de pe urma cartilor scrise. in comparatie cu omologul sau american, George W. Bush, ce are un salariu anual de 400.000 de dolari, remuneratia lui Putin abia depaseste 80.000 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.