Un complex scolar cu 3.500 de elevi din centrul Elvetiei a fost inchis astazi de teama unui masacru anuntat de o inscriptie dintr-o toaleta a institutiei, a anuntat politia locala, informeaza NewsIn.

Inscriptia "Masacru 20.12.2007", scrisa in germana, a fost descoperita pe un perete din Scoala Profesionala din Thoune, potrivit politiei din cantonul Berna, care nu dispune de indicii in legatura cu autorul.

Amenintarea grava nu poate fi verificata, dar autoritatile prefera sa o ia in serios, in urma unor evenimente similare produse recent in alte tari, printre care Finlanda, a declarat un purtator de cuvant al politiei pentru agentia de presa elvetiana ATS.

Ca masura de precautie, complexul scolar a fost inchis incepand de astazi, pana la sfarsitul trimestrului, iar cursurile vor fi reluate, in principiu, in ianuarie.

In luna noiembrie, un tanar finlandez in varsta de 18 ani, Pekka-Eric Auvinen, a ucis opt persoane inainte de a se sinucide cu un pistol semiautomat in liceul sau din Tuusula, din sudul tarii.
Autorul incidentului armat difuzase pe YouTube filmulete care anuntau masacrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.