Senatul american a aprobat un buget urias pentru urmatorul an fiscal, acordand guvernului peste jumatate de trilion de dolari, informeaza BBC.

Senatul american a votat bugetul pentru 2008, in valoare de aproximativ 500 de miliarde de dolari, in care sunt inclusi 70 de miliarde de dolari, pentru finantarea operatiunilor de razboi din Afganistan si Irak, ceea ce reprezinta o victorie pentru presedintele George W. Bush.

Potrivit Ziua, versiunii de buget votate luni de Camera Reprezentantilor, i-a fost adaugata o suma suplimentara, dupa ce camera inferioara a legislativului american votase numai un amendament de 31 de miliarde de dolari pentru Afgasnistan si nici un dolar pentru Irak.

Bush a avertizat ca isi va exercita dreptul de veto asupra textului proiectului de buget, daca proiectul nu va include si o finantare pentru actiunea americana din Irak, motiv pentru care, acordarea celor 70 de miliarde de dolari, reprezinta si o victorie personala a presedintelui american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.