Ringul pe care au dansat Marlene Dietrich si Maurice Chevalier in timpul unei intalniri romantice, patul in care au dormit Humphrey Bogart, Coco Chanel sau Lauren Bacall si pianul la care a cantat de nenumarate ori Frank Sinatra, toate acestea au apartinut hotelului Savoy din Londra si sunt acum scoase la vanzare.

Legendarul hotel va intra in restaurari care costa peste o suta de milioane de lire sterline, cea mai mare operatiune de acest gen din istoria sa de 118 ani. Acum, conducerea hotelului a scos la vanzare mai mult
de trei mii de obiecte de mobila si accesorii.

Majoritatea obiectelor scoase la vanzare au depasit de mult anii de glorie, insa asocierea lor cu numele de Savoy si cu cei bogati si faimosi le-a adus deja multi potentiali cumparatori.

In topul listei se afla ringul de dans din lemn de stejar care se afla odinioara in sala de bal Lancaster. Cu usoare zgarieturi in urma miilor de petreceri, nunti si baluri pe care le-a gazduit, ringul de dans e scos la vanzare cu un pret care porneste de la aproape 800 de euro. Numai faptul ca acolo ar fi dansat Dietrich cu Chevalier, a fost suficient sa creasca pretul obiectului. Dietrich era un oaspete regulat al hotelului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.