In jur de 200 de militanti ai organizatiei Greenpeace au blocat azi dimineata intrarile cladirii Consiliului european de la Bruxelles cu schele si un zid din prefabricate, pentru a protesta fata de pescuitul excesiv in apele europene, informeaza NewsIn.

In fata celor sapte intrari ale imobilului unde urmau sa se reuneasca astazi ministrii europeni ai agriculturii si pescuitului, manifestantii au desfasurat bannere galbene cerand incetarea pescuitului in Europa.

Ecologistii au blocat toate intrarile in cladire instaland schele de santier pe post de bariere. In fata intrarii principale, protestatarii au inceput sa construiasca un zid din prefabricate cu o latime de 20 de metri si o inaltime de aproape doi metri.

Protestul membrilor Greenpeace a survenit ca urmare a intalnirii ministrilor agriculturii si pescuitului care se reunesc pana miercuri, urmand sa repartizeze, ca in fiecare an, cotele de pescuit pentru 2008, pe specii si pe tari.

"Aceasta politica urmata de un sfert de secol este un esec absolut, s-a vazut cu ansoa, morunul si acum cu tonul rosu" - trei specii pescuite in exces si care s-au diminuat in ultimii ani, determinand aplicarea unor programe de protectie, a declarat un lider al Greenpeace, Francois Chartier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.