Unui cetatean din afara UE ii va fi tot mai greu sa ajunga in Marea Britanie, pentru ca Guvernul de la Londra va propune, in aceasta saptamana, o serie de masuri care sa inaspreasca conditiile de acordare a vizelor.
Potrivit presei britanice, ministrul Imigratiei, Liam Byrne, a descris planurile sale drept „cea mai mare reforma a sistemului de imigratie din istorie”, dorind ca, pe perioada mandatului sau, sa fie dramatic redus numarul de imigranti ilegali.

Astfel, Byrne vrea sa impuna „vizelor sponsorizate de familie” (celor acordate pe baza invitatiei primite de la un cetatean britanic) conditii draconice, incat sa scada numarul persoanelor invitate in Marea Britanie de britanici care nu dispun de resurse sa-si intretina invitatii. O atare invitatie nu va mai fi aprobata decat daca „sponsorul” depune o garantie de 1.000 lire sterline (circa 1.400 euro). „Cautiunea” va fi virata automat la bugetul statului, in caz ca cel invitat de un membru de familie nu paraseste teritoriul britanic in intervalul prevazut in viza. Apoi, numai studentii vor primi vize pe perioade mai lungi, care sa corespunda cu durata studiilor, in timp ce turistii nu vor mai primi o viza pe cate sase luni, ci cel mult pentru trei luni.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.