Scutul american antiracheta in Europa, deranjeaza tot mai mult Rusia.

Seful Statului Major al armatei ruse a amenintat din nou SUA, declarand ca o eventuala lansare a unei rachete interceptoare americane pentru distrugerea unei rachete iraniene ar putea atrage, "din greseala", lansarea unei rachete rusesti, informeaza Romania Libera.

"Este vorba despre posibilitatea unei lovituri retaliatorii provocate de identificarea gresita a unei rachete interceptoare" americane drept racheta balistica indreptata spre Rusia, a declarat generalul Iuri Baluievski, la o conferinta de presa televizata.

"Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar aceasta nu este o poveste... Este o chestiune tehnica, ce ar putea afecta stabilitatea militara a lumii", a adaugat el, explicand ca "in cazul in care Iranul ar incerca sa lanseze o racheta asupra Statelor Unite, atunci rachetele interceptoare din Polonia (din scutul american antiracheta) ar zbura in directia Rusiei".

Replica a venit imediat din partea Poloniei, premierul Donald Tusk calificand drept „inacceptabile" afirmatiile generalului Baluievski, relateaza Adevarul.

"Nicio declaratie de acest fel nu va influenta negocierile dintre Polonia si Statele Unite" cu privire la scutul american antiracheta, a declarat Tusk, intr-un interviu pentru postul de televiziune privat TVN.

Potrivit Ziua, Seful Statului Major al Armatei ruse a acuzat, totodata, SUA si NATO ca folosesc Tratatul Fortelor Conventionale in Europa (CFE) ca instrument pentru a exercita presiuni asupra Rusiei, solicitand Occidentului sa ia in serios moratoriul impus de Moscova in cazul documentului ce reglementeaza echilibrul militar al Continentului de la sfarsitul Razboiului Rece incoace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.