In vreme ce presedintele rus, Vladimir Putin, schimba, ieri, amabilitati cu omologul sau belarus, Alexandr Lukasenko, Moscova revenea la tonul belicos in dialogul cu Londra.

Potrivit Ziua, belarusul este "pregatit sa joace un rol" alaturi de Rusia in cazul instalarii, pe Continent, a unor elemente ale scutului american antiracheta, l-a asigurat, ieri, presedintele belarus Aleksandr Lukasenko pe omologul rus, Vladimir Putin.

Oficialii de la Moscova lansau, ieri, o noua ofensiva verbala la adresa Londrei. Marea Britanie incearca in mod sistematic sa inrautateasca relatiile cu Rusia, a declarat, ieri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la doua zile dupa ce Kremlinul a ordonat inchiderea filialelor regionale ale British Council de pe teritoriul rus. "Marea Britanie a demarat un program de deteriorare sistematica a relatiilor noastre bilaterale, punand capat oricarui contact de cooperare cu FSB (serviciile secrete ruse) inclusiv tuturor operatiunilor comune impotriva terorismului", a afirmat seful diplomatiei ruse.

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a minimizat importanta primei vizite oficiale in Belarus a omologului sau rus, Vladimir Putin, despre care unii analisti apreciasera ca ar putea duce la relansarea Uniunii Rusia-Belarus, relateaza EVZ.

„Pronosticurile din Rusia si din Belarus m-au uluit. Sunt socat sa vad ca vizita dumneavoastra a provocat agitatie si in Occident”, i-a spus Lukasenko lui Putin la primirea inaltului oaspete.

EVZ relateaza, potrivit agentiei Reuters, ca unii comentatori speculau ieri ca scopul vizitei lui Putin la Minsk este diferit. Astfel, a circulat versiunea potrivit careia cei doi urmau sa discute problema amplasarii de rachete rusesti in Belarus, ca raspuns la planurile americane de a instala elemente ale scutului antiracheta in Cehia si Polonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.