Trei directori din industria britanica petroliera, care au pledat vinovati in America la acuzatiile ca au stabilit preturi in mod ilegal, urmeaza sa-si ispaseasca pedepsele in inchisori din Marea Britanie.

Aceasta dupa ce guvernele american si britanic au semnat o intelegere sa puna capat cartelarii internationale a preturilor, care ar putea avea efect si asupra condamnarilor ulterioare.

Bryan Allison si David Brammar erau directori ai firmei petroliere Grimsby.

Al treilea condamnat era un consultant independent pe nume Peter Whittle.

Ei au recunoscut ca au facut o intelegere asupra preturilor, in valoare de 122 de milioane de lire sterline.

O instanta americana i-a condamnat la pedepse intre 20 si 30 de luni de inchisoare.

Insa, potrivit intelegerii dintre ministerul american de justitie si oficiul britanic pentru un comert corect, cei condamnati trebuie sa se intoarca in Marea Britanie, unde vor aparea din nou in fata unui tribunal pentru a pleda ca vinovati pentru incalcarea legii care considera ilegala cartelarea preturilor.

Se considera ca acesta ar fi primul caz de acest fel, iar autoritatile americane declara ca e vorba de un act de cooperare fara precedent intre cele doua tari, care ar putea avea un impact asupra viitoarelor procese ale unor oameni de afaceri britanici in America.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.