Rusia si Belarus negociaza formarea unei uniuni care sa-l propulseze pe Vladimir Putin intr-o functie si mai importanta decit cea de la Kremlin.
Presedintele Vladimir Putin si omologul sau belarus Aleksandr Lukasenko vor discuta in urmatoarele doua zile despre un proiect de fuziune a Rusiei si Belarusului, un plan care i-ar permite lui Vladimir Putin sa preia presedintia viitorului stat, imediat dupa ce va parasi presedintia Rusiei. Cele doua state formeaza, in acest moment, o uniune economica.

Pe linga aceasta, Putin se pregateste sa devina premier al Rusiei, cum i-a propus Dmitri Medvedev, proaspatul nominalizat pentru prezidentialele din martie. Potrivit publicatiei „Vremea Novosti“, Putin si-a expus marti un adevarat program de guvernare. „Vom urmari atent ca noile corporatii de stat sa nu fie strivite de alt business“, a precizat Putin la o intrunire a Camerei de Comert si Industrie. El vrea sa reduca dependenta economiei de contextul economic extern si nu va permite ca planurile guvernamentale sa depinda de veniturile realizate din exportul de petrol si gaze naturale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.