Washingtonul a recomandat ca Budapesta sa fie locul de desfasurare a discutiilor dintre Statele Unite si Rusia pe tema scutului antiracheta, propunere pe care Moscova a acceptat-o, a anuntat Departamentul american de Stat, citat de agentia ungara MTI.

Statele Unite au facut aceasta alegere deoarece Budapesta este o locatie accesibila si are un ansamblu logistic acceptabil, a declarat Chase Beamer, purtator de cuvant al Biroului pentru Afaceri Europene din Departamentul de Stat. Guvernul ungar va pune la dispozitie doar locul de desfasurare a negocierilor, care vor fi organizate de cele doua tari implicate. Delegatia rusa va fi condusa de adjunctul ministrului de Externe, Serghei Kisliak, iar cea americana de adjunctul secretarului de Stat, John Rood.

Cehia si scutul

De asemenea, marti, in Cehia, inpepe cea de-a patra runda de negocieri privitoare la desfasurarea viitorului scut american antiracheta pe teritoriul ceh, relateaza Rompres, citand Ministerul Apararii de la Praga. Discutiile din cadrul acestei runde vor dura pana joi si sunt o urmare "normala" la dezbaterile incepute inca din luna mai referitoare la instalarea unui radar puternic pentru detectarea rachetelor in Cehia, alaturi de interceptoare pentru rachetele iraniene in Polonia, a precizat purtatorul de cuvant al ministerului, Andrej Cirtek.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.