Zeci de directori ai BAE Systems si fosti responsabili ai companiei britanice reintra in urmatoarele doua luni in colimatorul Biroului pentru Fraude Grave de la Londra.
Ancheta in cazul darii de mita de catre compania BAE Systems diversilor responsabili din mai multe tari ale lumii, intre care si Romania, este reluata la aproximativ un an de la oprirea investigatiei, de fostul premier Tony Blair, privind un contract incheiat intre BAE si Regatul Saudit. Blair si lordul Goldsmith, fost procuror general, si-au justificat atunci decizia prin evitarea unui "dezastru" - Arabia Saudita amenintase ca, daca Londra nu opreste ancheta, colaborarea intre cele doua tari in materie de schimb de informatii legate de campania mondiala antiterorista va inceta.

Potrivit saptamanalului britanic Sunday Times, Biroul pentru Fraude Grave (SFO) se pregateste intens pentru interogarea mai multor directori si fosti responsabili ai BAE Systems. Ancheta de coruptie impotriva grupului BAE revine in cazul unor contracte de armament cu Africa de Sud, Romania, Tanzania, Cehia si Chile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.