Tarile UE si membrii NATO considera ca, in ciuda raportului serviciilor americane de informatii conform caruia Iranul nu mai incearca obtinerea unei bombe nucleare din 2003, Republica Islamica ramine amenintatoare.
Cancelarul german Angela Merkel si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, au declarat ca Iranul continua sa reprezinte o amenintare. Afirmatiile au fost facute in momentul in care secretarul de stat Condoleezza Rice a inceput negocieri cu oficialii europeni si rusi, la Bruxelles, despre sanctiunile suplimentare ce ar trebui impuse Iranului, pentru refuzul de a renunta la procesul de imbogatire a uraniului. Sustinind ca Iranul reprezinta in continuare un pericol, cei doi lideri europeni se raliaza pozitiei sustinute de presedintele SUA, George W. Bush, dupa prezentarea raportului comun al serviciilor americane de informatii, conform caruia programul nuclear militar iranian, de obtinere a unei arme nucleare, ar fi fost oprit in 2003.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.