Raportul celor patru luni de negocieri intre Belgrad si Pristina va fi prezentat azi

Mediatorii internationali din troica pentru Kosovo urmeaza sa-i prezinte azi secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, raportul referitor la cele 120 de zile de negocieri dintre Belgrad si Pristina pentru statutul provinciei Kosovo. Desi termenul-limita era fixat pentru 10 decembrie, Ban Ki-moon a devansat prezentarea documentului, pentru a participa la conferinta asupra schimbarilor climatice de la Bali.

Raportul intocmit de Wolfgang Ischinger, Frank Wiesner si Alexander Botan-Harcenko, reprezentantii UE, SUA si Rusiei in troica Grupului de Contact, va mentiona ca Belgradul si Pristina nu au ajuns la un acord asupra statutului provinciei Kosovo, relateaza Ria Novosti.

In afara de aceasta, documentul va contine toate propunerile facute de sarbi si kosovari in cele patru luni de negocieri. Cei trei mediatori internationali au precizat ca in raport nu a fost inclusa nicio propunere asupra viitorului provinciei sarbe.

Ban Ki-moon a declarat ca devansarea datei pentru prezentarea concluziilor asupra dosarului Kosovo nu are motivatii politice ascunse, fiind pur si simplu determinata de faptul ca trebuie sa fie cla 10 decembrie in insula indoneziana Bali, unde se desfasoara o importanta conferinta asupra schimbarilor climatice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.