Un miliard de euro in 2008 pentru pensiile „comunitarilor"

Uniunea Europeana aduce, pe langa numeroase beneficii, si cheltuieli suplimentare. Care se maresc de la an la an. Pentru 2008 a fost alocat peste un miliard de euro pentru pensionarii institutiilor europene, noteaza cotidianul german "Die Welt".

Publicatia citeaza un raport intocmit de Ministerul german de Finante, care trage un semnal de alarma asupra sumelor mari care vor fi cheltuite pentru fostii functionari. In urma cu 10 ani, pentru pensiile lor era nevoie de doar 225 milioane de euro. Anul viitor, numai in buzunarele fostilor angajati ai Comisiei Europene (CE) vor intra 963 milioane de euro.

Ingrijorator este faptul ca numarul pensionarilor CE se va mari in fiecare an cu 5,5%. Cat priveste Parlamentul European (PE), aici situatia este si mai alarmanta. In viitorul apropiat, peste 50% dintre actualii parlamentari vor parasi institutia. Ei vor avea cpensie echivalenta cu 70% din salariu, ceea ce inseamna 5.844 de euro lunar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.