Papa Benedict al XVI-lea va oferi indulgente tuturor celor care vor face pelerinajul la Notre Dame de Lourdes, in Franta.

Un decret emis miercuri de Sfintul Scaun stabileste ca toti credinciosii care vor vizita pe parcursul anului 2008 locasul Sfintei Fecioare de la Lourdes vor primi indulgente plenare din partea Papei. Acestea au rolul de a scurta timpul pe care sufletele credinciosilor il vor petrece in Purgatoriu pentru spalarea pacatelor. Pentru a scurta si timpul pelerinajului, Vaticanul a deschis o linie aeriana directa de la Roma la Lourdes. Papa Benedict al XVI-lea va merge el insusi la Lourdes in toamna anului viitor.

Decizia Vaticanului este prilejuita de implinirea a 150 de ani de cind Fecioara Maria i s-a revelat unei tinere din Lourdes, sanctificata ulterior. Traditia spune ca in 1858 Fecioara Maria i s-a aratat aici, de 18 ori, intr-un interval de cinci luni, tinerei Bernadette, in grota Massbielle, una din destinatiile „obligatorii“ pentru cei care cauta iertarea pacatelor.

Indulgentele vor fi acordate intre 8 decembrie 2007 si 8 decembrie 2008. Pentru cei care nu se pot deplasa pina in Franta, Vaticanul a hotarit ca se pot ruga, in perioada 2-11 februarie 2008, intervalul in care este sarbatorita Sfinta Bernadette, in orice locas inchinat sfintei si astfel vor putea primi indulgentele.

Decizia de a acorda indulgente este ultima dintr-un sir de initiative menite sa atraga cit mai multi pelerini la locurile sfinte de la Lourdes, in Pirineii Francezi, renumite si pentru proprietatile terapeutice ale apei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.