O femeie din Tibet afirma ca a fost exclusa de la un concurs de frumusete pe motive politice. Organizatorii concursului Miss Turism din Malaiesia au fost presati de catre autoritatile chineze sa o forteze pe tanara sa adauge cuvantul "China", titlului sau de „Miss Tibet”, informeaza CNN.

Tsering Chungtak, in varsta de 22 de ani, a fost lasata sa participe in prima etapa a concursului, dar mai apoi, organizatorii i-au interzis acest drept, au relatat jurnalistii dupa ce fata s-a intors in capiala Indiei, New Delhi.

Guvernul din Malaiesia nu a comentat acest incident.

„Nu pot sa accept asa ceva”, a declarat tibetana. Chungtak, care este studenta la sociologie, stia insa despre faptul ca autoritatile chineze nu dau voie tibetanilor sa participe in concursuri decat daca participa si in numele Chinei.

„Problema Tibetului este aceeasi...China controleaza Tibetul si in tara noastra nu exista liberatate”, a sustinut tanara. „Iar toate astea se intampla in timp ce China incearca sa isi creeze o imagine nepatata pentru Olimpiada din Beijing”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.