Un accident minier care s-a produs ieri dimineata in nordul Chinei, in centrul principalei provincii carbonifere a tarii, s-a soldat cu 40 de morti, iar 74 de mineri sunt imobilizati in continuare in subteran, informeaza NewsIn.

Accidentul a fost provocat de o explozie de gaz, acesta s-a produs la scurt timp dupa miezul noptii, in districtul Hongtong, din apropierea orasului Linfen (provincia Shanxi).
Mina unde s-a produs explozia este una dintre cele mai mari din regiune si produce anual 210.000 tone de carbune.

Minele din China sunt dintre cele mai periculoase din lume. Oficial, peste 4.700 de mineri au murit anul trecut in aceasta tara in accidente, neoficial ar fi vorba despre 20.000 pe an. Iarna este o perioada deosebit de periculoasa pentru ca minele isi sporesc productia pentru a a face fata necesarului energetic, asigurat in proportie de 70% cu carbune.

Alti 11 mineri sunt blocati de luni intr-o mina ilegala de aur si fier in provincia vecina Hebei, dupa prabusirea intrarii unui put.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.