Europa se confrunta cu incertitudini in ceea ce priveste energia furnizata pe viitor de Rusia, pentru ca rezervele de petrol si gaze ale tarii se vor epuiza, daca Moscova nu va investi mai mult in acest sector si nu va spori eficienta energetica, potrivit "Tagesspiegel".
Cotidianul german pu¬blica un raport al Institutului pentru Cercetari Economice din Berlin (DIW) care pune la indoiala capacitatea Rusiei de a face fata cererii tot mai mari de petrol si gaze la nivel mondial.

Cercetatorii apreciaza ca rezervele existente se vor epuiza in 22 de ani daca va fi mentinut actualul ritm de productie. "Desi Rusia este al doilea producator de petrol din lume, este doar pe locul al saptelea in ceea ce priveste rezervele cunoscute", se arata in raport.

In ceea ce priveste sectorul gazelor, situatia nu este atat de alarmanta. Rezervele se vor epuiza in circa 75 de ani, intrucat exporturile de gaz ccrescut intr-un ritm mai lent decat a apreciat Kremlinul in momentul realizarii strategiei sale energetice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.