Numarul cetatenilor afgani care dezaproba performanta Statelor Unite si a NATO in Afganistan a crescut in ultimul an, din cauza intensificarii violentelor si lipsei de progrese pe plan economic.

Pe acest fundal a sporit si sprijinul acordat combatantilor talibani, la sase ani de la inlaturarea acestui regim islamist de la guvernare, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Patruzeci si doi la suta din afgani au apreciat pozitiv eforturile Statelor Unite in Afganistan, spre deosebire de 68 de procente in 2005 si 57 de procente anul trecut.

Doua treimi din afgani erau convinsi anul trecut ca fortele NATO le pot asigura securitatea si doar jumatate sustin acest lucru in prezent, potrivit sondajului.

Aproximativ 42 de procente considera ca talibanii si-au sporit influenta in ultimul an. Circa 45 la suta din repondentii din sud-vestul Afganistanului sprijina prezenta fortelor NATO in tara, o scadere considerabila de la nivelul de 83 de procente, inregistrat in 2006.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.