Discriminarea partenriolor diplomatilor homosexuali reprezinta motivul pentru care Michael Gues, fostul ambasador SUA in Romania, s-a retras din diplomatie

Romania Libera informeaza ca Michael Guest si alti diplomati gay au acuzat-o pe Condoleezza Rice, secretarul de Stat american, ca partenerii homosexuali ai diplomatilor sunt privati de o serie de drepturi. Printre acestea se numara instruirea gratuita privind asigurarea propriei securitati, asistenta medicala gratuita in tarile in care isi desfasoara activitatea, transportarea la clinici din strainatate, alocatii speciale pentru deplasare in cazul detasarii in zone ca Irakul, unde famiiliile nu ii pot insoti pe diplomati.

„In ultimii trei ani i-am cerut secretarului de Stat si echipei ei de conducere sa ia masuri in privinta politicilor ce-i discrimineaza pe angajatii gay si lesbiene. Nu s-a intimplat absolut nimic. Prin urmare, m-am simtit nevoit sa aleg intre obligatiile fata de partenerul meu - care pentru mine este familia mea - si serviciul in slujba tarii. Este o rusine pentru Departamentul de Stat si pentru tara noastra“, a declarat Guest, potrivit Cotidianul.

Aceeasi sursa informeaza ca Michael Guest a declarat la ceremonia de ramas-bun ca „majoritatea ambasadorilor folosesc acest eveniment pentru a vorbi despre succesul lor. Dar eu vreau sa vorbesc despre esecul care m-a facut sa renunt la o cariera pe care o iubeam“

Potrivit Ziua, acuzatiile fostului ambasador al SUA in Romania, Michael Guest, la adresat secretarului de Stat american, Condoleezza Rice, intervin intr-un moment delicat, cand insasi sefa diplomatiei de la Washington se afla in atentia presei de peste Ocean si nu numai pentru orientarea sa sexuala. Astfel, saptamanalul american National Enquirer arunca, recent, in cadrul unui articol intitulat sugestiv "Cine este gay si cine nu", o umbra de indoiala asupra heterosexualitatii secretarului de Stat, sugerand ca acesta ar avea orientari homosexuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.