Presedintele Sudanului Omar al-Bashir a gratiat-o pe profesoara britanica Gillian Gibbons, invinuita de insulte la adresa religiei, pentru ca a dat voie elevilor sai sa isi numeasca ursuletul Mohamed, informeaza CNN.

Profesoara a fost condamnata la 15 zile de inchisoare si la 40 de lovituri cu biciul, dar in urma gratierii, va fi eliberata in cursul zilei de astazi.

Gratierea britanicei a venit in urma eforturilor unor membri musulmani din Camera Lorzilor din Marea Britanie. Britanicii au facut presiuni asupra guvernantilor din Sudan, pe care i-au convins ca eliberarea profesoarei va duce la crearea unei mai bune imagini tarii lor, la nivel international.

Eforturile oficialilor britanici au fost insa complicate de faptul ca au existat presiuni din partea sudanezilor, care cereau ca Gibbsons sa isi sfarseasca pedeapsa de 15 zile.

Au fost chiar si manifestanti care in urma incidentului au cerut moartea profesoarei, scrie CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.