Profesoara britanica judecata in Sudan pentru insulta la adresa islamului, dupa ce a permis elevilor sa boteze cu numele profetului Mahomed un ursulet de plus, a fost condamnata joi seara, la 40 de lovituri de bici, 15 zile de inchisoare si la expulzare, informeaza NewsIn.

"Gillian Gibbons a fost condamnata la 15 zile de inchisoare incepand din ziua arestarii sale si va fi apoi expulzata din tara", a declarat avocatul britanicei.

La aflarea acestui verdict, Londra si-a exprimat consternarea si dezamagirea.

Profesoara britanica era acuzata ca a permis unor elevi de sase si sapte ani sa dea numele Mahomed unui ursulet de plus, desi orice reprezentare a profetului islamului este interzisa.

Scoala unde lucra profesoara si-a cerut in mod public scuze pentru ceea ce a facut profesoara si a anuntat ca Gibbons, in varsta de 50 de ani si originara din Liverpool, a fost demisa.

Autoritatile au inchis institutia pana la noi ordine, in urma acestui incident despre care au relatat ziarele din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.