Cei circa 30 de soldati rebeli reusisera sa scape dintr-un tribunal unde erau judecati pentru o presupusa tentativa de lovitura de stat din 2003. In acest moment, hotelul Peninsula este incercuit de catre forte ale armatei flipineze, informeaza NewsIn.

"Cerem armatei sa nu o mai sustina pe Arroyo, pentru a pune astfel capat presedintiei sale, contrara Constitutiei", a spus generalul de brigada Denilo Lim. Intr-un comunicat citit jurnalistilor in holul hotelului, Lim a cerut demisia lui Arroyo.

Gloria Arroyo , presedinta Filipinelor in varsta de 58 de ani, a ajuns la putere in 2001 in urma unei revolte populare sustinute tot de armata. In ultimii 20 de ani Filipine s-a confruntat cu nu mai putin de 12 tentative de lovituri de stat care vizau inlaturarea lui Arroyo.

Citeste si:

Hotelul Peninsula se afla in cartierul financiar Makati, unde in 2003 circa 200 de militari rebeli au luat cu asalt un imobil intr-o tentativa de lovitura de stat. Asaltul s-a incheiat dupa 24 de ore, armata ramanand loiala presedintelui.

In acest moment, militarii rebeli refugiati in hotelul Peninsula din Manila au anuntat ca se vor preda, dupa ce politia a spart usa principala si a facut uz de gaze lacrimogene, informeaza NewsIn.

"O sa iesim, pentru ca ne gandim la siguranta oamenilor", a spus Antonio Trillanes, care a condus tentativa de lovitura de stat din 2003.