Generalul Ashfaq Kiyani, un pasionat jucator de golf, a iesit ieri din umbra presedintelui Pervez Musharraf pentru a-i succede ca sef al Statului Major al fortelor armate, urmand sa joace un rol-cheie pe turbulenta scena politica din Pakistan.
Presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, a abandonat ieri aceasta functie, o data cu uniforma de general, cedand exigentelor comunitatii internationale si opozitiei interne pentru a putea prelua functia de "presedinte civil", calitate in care va depune astazi juramantul, la opt ani dupa lovitura sa de stat. Astfel, cei 160 de milioane de locuitori ai Republicii Islamice Pakistan, singura putere nucleara recunoscuta din lumea musulmana, incep, cel putin teoretic, o perioada de democratie "normala", unde functiile de sef de stat si de sef al armatei nu sunt ocupate de aceeasi persoana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.