Israelienii si palestinienii au primit cu scepticism bunele intentii exprimate de participantii la reuniunea desfasurata marti la Annapolis (SUA), si unii, si ceilalti indoindu-se ca liderii lor dispun de o marja de manevra suficienta astfel incat sa se poata ajunge la un acord de pace in 2008.

Presedintele american George W. Bush a anuntat ca partea israeliana si cea palestiniana au cazut de acord sa lanseze imediat procesul negocierilor pentru pace, care sa se finalizeze prin semnarea unui acord in 2008.

http://www.evz.ro/article.php?artid=332531

Conforma Adevarul, George W. Bush a spus celor prezenti la conferinta de pace ca "Momentul este potrivit. Cauza este justa. Cu foarte multe eforturi, cred ca putem reusi"

http://www.adevarul.ro/articole/george-bush-a-venit-timpul-sa-faceti-pace/333503

Cotidianul ne informeaza ca Mahmud Abbas si Ehud Olmert urmeaza sa se intilneasca o data la doua saptamini pe parcursul procesului demarat la Annapolis. Echipele de negociatori vor fi conduse de o comisie comuna, care se va reuni prima data pe 12 decembrie.

Abbas a cerut omologului sau de la Ierusalim sa inceteze construirea de noi colonii si sa elibereze dintre miile de prizonieri palestinieni din inchisorile israeliene.

Olmert a afirmat ca a venit la Annapolis in ciuda violentelor neincetate la adresa poporului israelian. ,,Vrem pace. Vrem sa se puna capat terorii si urii. Sintem gata sa facem compromisuri dureroase si riscante pentru realizarea acestor aspiratii“, a declarat el. Ambele parti au cazut de acord ca orice drum spre realizarea pacii poate incepe numai cu retragerea prealabila a Israelului din teritoriile ocupate.

http://cotidianul.ro/index.php?id=15991&art=39605&cHash=1ac4bbfd14


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.