Presedintele pakistanez Pervez Musharraf a demisionat ieri din functia de comandant al armatei si a transferat prerogativele acestui post generalului Ashfaq Kayani.

Musharraf a sosit la cartierul general al armatei, pentru ceremonia de transfer de putere si si-a luat adio de la institutia pe care a condus-o timp de un deceniu.

CNN relateaza faptul ca Musharraf a tinut un discurs emotionant in moemtul ceremoniei, discurs prin care si-a luat adio de la institutia pe care a condus-o un deceniu.

„Aceasta armata este viata mea. Aceasta armata este marea mea pasiune. Am iubit armata”, a declarat vizibil miscat liderul pakistanez. „De maine dimineata, aceasta relatie se va schimba, iar eu nu voi mai fi in uniforma”, a adaugat Musharraff.

Musharraf, care va depune maine juramantul ca "presedinte civil", a inceput inca de marti un "turneu de adio" la cazarmi. Retragerea presedintelui din armata pakistaneza, dupa o cariera de 46 de ani in cadrul fortelor armate nationale, va pune capat de asemenea si politicii militarizate pe care o adopta Musharraf.

Intr-un Pakistan aflat in criza politica, sub stare de urgenta de la 3 noiembrie, noul general Kiyani va avea un rol de prim-plan pentru a aduce stabilitatea in aceasta tara, aflata timp de 30 de ani, sub regim militar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.