La Teheran a inceput sa bata vantul discordiei, presedintele Mahmoud Ahmadinejad fiind tinta unor atacuri din ce in ce mai directe atat din partea reformatorilor, cat si a conservatorilor in legatura cu politica sa nucleara si economica.

Ex-presedintele reformator Mohammad Khatami evoca "grave amenintari" contra Iranului si aminteste despre "ignoranta" in gestionarea tarii, aluzie la presedinte, in timp ce acesta reactioneaza, acuzandu-si criticii ca au "inteligenta inferioara unei capre".

Ahmadinejad s-a legat de "tradatorii" care, potrivit opiniei sale, furnizeaza informatii secrete inamicilor si ii preseaza sa adopte rezolutii din ce in ce mai dure contra Iranului pentru a-l obliga sa suspende programul de imbogatire a uraniului. El a mai denuntat si "mafia economica", aceasta incearca perturbarea programului sau economic si "fosti revolutionari care si-au umplut buzunarele". Un atac indirect contra fostului presedinte conservator Akbar Hashemi Rafsandjani, un revolutionar istoric apropiat mediilor economice si financiare. Declaratii fara precedent care coincid cu inmultirea criticilor la adresa presedintelui.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.