Luni noaptea, suburbiile Parisului au fost din nou zguduite de violente intre grupuri de localnici si politisti, informeaza CNN.

Revolta are loc la doi ani de la ce mai ampla miscare de proteste manifestata prin violentele locuitorilor din suburbiile Parisului, populate in mare parte de catre imigranti si de catre copiii lor, cu cetatenie franceza.

Haosul si agresiunile localnicilor din Villiers-le-Bel au debutat in cursul noptii de duminica spre luni, cand doi adolescenti au murit intr-un accident in care a fost implicata si o masina a politiei.

Presedintele Sarkozy, care se afla pentru o vizita in China, a facut apel la calm, pentru ca in acest timp se desfasoara si o ancheta in cazul mortii celor doi adolescenti.

Cu toate acestea, in cursul noptii de luni, protestatarii au distrus peste 60 de masini, au vandalizat o librarie, un sediu al politiei si un dealer auto, iar aceste acte de violenta s-au raspandit in sase localitati care se afla in apropierea Parisului, informeaza CNN.

Ministrul francez de interne a confiormat ca in cursul noptii trecute 60 de politisti au fost raniti. Printre acestia, "unii au fost raniti serios, de exemplu in fata sau foarte aproape de ochi", a spus Michele Alliot-Marie, vorbind despre un "fenomen ingrijorator".

Michele Alliot-Marie a facut de asemenea apel la calm in randul localnicilor din suburbii si le-a cerut acestora sa ajute politia sa-i "izoleze" pe cei care tulbura ordinea publica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.