Reprezentanti a 50 de tari si organizatii incearca sa relanseze procesul de pace in Orientul Mijlociu in cadrul unei conferinte convocate la Annapolis de presedintele George W. Bush.
Procesul de pace este blocat de sapte ani, iar relansarea lui este dificila in conditiile in care a fost nevoie de negocieri chiar si pentru fixarea temelor conferintei. Statele Unite au vrut sa limiteze reuniunea internationala de la Annapolis doar la conflictul israeliano-palestinian, ele au fost nevoite sa extinda aria subiectelor pentru a satisface cerintele mai multor state arabe. Pe ordinea de zi vor figura si statutul Ierusalimului, si soarta refugiatilor. Cel putin 14 state arabe au anuntat prezenta ministrilor lor de Externe la reuniune, printre care Arabia Saudita, initiatoarea unui plan de pace cu Israelul recent reactivat. Este prima data cind un inalt reprezentant al regatului saudit se va afla la aceeasi masa cu un premier israelian pentru a discuta despre procesul de pace.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.