"Guvernul german isi exprima ingrijorarea in legatura cu atitudinea fortelor de securitate de la Moscova si din alte orase" cu ocazia manifestatiilor opozitiei, a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului, Ulrich Wilhelm.

"Consideram necesara eliberarea imediata a lui Garry Kaspraov", a subliniat Wilhelm spunand ca arestarea "nu ii permite acestuia sa participe la campania pentru alegerile legislative din 2 decembrie".
Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe din Germania, Julia Gross le-a cerut de asemenea autoritatilor ruse "sa reactioneze cu masura", spunand ca "toate fortele politice au dreptul sa-si exprime opiniile" in campania electorala. Gross a cerut eliberarea lui Kasparov si o procedura corecta.

Politia rusa a reprimat o manifestatie impotriva puterii duminica, la Sankt Petersburg, fapt ce a starnit stupoare in statele occidentale, arestand 200 de persoane, printre care si lideri ai opozitiei. Arestarea lui Garry Kasparov la Moscova, survine inainte de alegerile legislative din 2 decembrie, informeaza NewsIn.