Guvernul german a cerut ieri Moscovei sa-l elibereze imediat pe fostul campion mondial la sah si lider al miscarii de opozitie Cealalta Rusie, Garry Kasparov, arestat sambata in timpul unei manifestatii, informeaza NewsIn.

"Guvernul german isi exprima ingrijorarea in legatura cu atitudinea fortelor de securitate de la Moscova si din alte orase" cu ocazia manifestatiilor opozitiei, a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului, Ulrich Wilhelm.

"Consideram necesara eliberarea imediata a lui Garry Kaspraov", a subliniat Wilhelm spunand ca arestarea "nu ii permite acestuia sa participe la campania pentru alegerile legislative din 2 decembrie".
Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe din Germania, Julia Gross le-a cerut de asemenea autoritatilor ruse "sa reactioneze cu masura", spunand ca "toate fortele politice au dreptul sa-si exprime opiniile" in campania electorala. Gross a cerut eliberarea lui Kasparov si o procedura corecta.

Politia rusa a reprimat o manifestatie impotriva puterii duminica, la Sankt Petersburg, fapt ce a starnit stupoare in statele occidentale, arestand 200 de persoane, printre care si lideri ai opozitiei. Arestarea lui Garry Kasparov la Moscova, survine inainte de alegerile legislative din 2 decembrie, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.