Atat opozitia cat si Kremlinul au de profitat de pe urma reprimarii manifestatiilor opozitiei la Moscova si Sankt Petersburg, cu o saptamana inainte de alegerile legislative din 2 decembrie, potrivit presei ruse de astazi, informeaza NewsIn.

"Marsurile dezacordului au devenit principalul eveniment al sfarsitului de saptamana, ceea ce de fapt a incercat sa obtina opozitia", a afirmat cotidianul independent de afaceri Vedomosti.

Manifestatiile numite "Marsurile dezacordului" au reunit aproape 5.000 de persoane la Sankt Petersburg si circa 2.000 la Moscova. Mai mult de 200 de manifestanti au fost arestati, printre care si liderul opozitiei Garry Kasparov, care a fost condamnat la cinci zile de inchisoare, informeaza NewsIn.

"Opozantii si campania lor electorala nu au decat de profitat de pe urma acestei reprimari dure", afirma cotidianul de opozitie Kommersant. Cotidianul economic RBK Daily, favorabil autoritatilor, considera ca "puterea a oferit opozitiei, fara sa vrea, cea mai buna ocazie de a-si face publicitate, cu o saptamana inainte de scrutin".

Ca si alte ziare, Vedomosti subliniaza ca de aceste evenimente profita si puterea, care poate folosi mediatizarea opozitiei pentru a agita amenintarea cu destabilizarea si pentru a incerca sa mobilizeze alegatorii neinteresati de scrutin.

"Puterea (...) a incercat sa isi atinga obiectivul, cel de a mobiliza alegatorii pentru alegerile legislative", scrie Vedomosti, in conditiile in care alegerile legislative sunt prezentate ca un plebiscit pentru presedintele Vladimir Putin, numarul unu pe lista partidului pro-Kremlin Rusia Unita, creditat deja cu 67% din intentiile de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.