Noul Parlament ucrainean, format in urma alegerilor legislative din 30 septembrie, s-a reunit ieri, pentru prima sa sesiune si a deschis calea formarii noului guvern, informeaza NewsIn.

Deschiderea sesiunii parlamentare permite inceperea procesului de formare a noului guvern, iar cel in exercitiu isi va prezenta demisia in cursul zilei, in Parlament.

Fortele prooccidentale - Blocul Iulia Timosenko si coalitia prezidentiala Ucraina Noastra-Autoapararea populara - care au obtinut o majoritate fragila la alegerile legislative (228 de locuri din 450), au anuntat deja ca vor forma o coalitie guvernamentala.

Un acord de coalitie va putea fi semnat oficial chiar astazi de catre deputatii acestor formatiuni, a apreciat unul dintre liderii Ucraina Noastra, Viaceslav Kirilenko. Daca se va realiza aceasta uniune, Iulia Timosenko ar trebui sa primeasca functia de premier, potrivit termenilor acordului de principiu incheiat la 15 octombrie de prooccidentali.

Presedintele Iuscenko este inca reticent la aceasta idee, potrivit presei, iar o "mare coalitie" cu Partidul Regiunilor al prorusului Ianukovici nu este inca exclusa complet.

Seful statului a dizolvat in primavara Parlamentul, dupa o serie de conflicte cu membrii coalitiei guvernamentale condusa de rivalul sau prorus. Acum insa, presedintele nu exclude o coalitie cu Ianukovici.

"Am incredere" in posibilitatea de a crea o astfel de alianta, a declarat la randul sau astazi, Ianukovici, citat de Interfax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.