Nava de pasageri MV Explorer, care avea la bord 156 de oameni, se scufunda in Oceanul Antarctic, dupa ce s-a izbit de un ghetar, informeaza BBC News.

Primele informatii arata ca cei 100 de pasageri si 54 de membri ai echipajului sunt transportati de la bordul navei, in barci de salvare. Capitanul si primul ofiter nu au parasit inca ambarcatiunea, perntru ca in astfel de cazuri ei sunt ultimii care parasesc bordul vasului.

Vasul de croaziera Antarctic Dream, care se afla in zona, a fost deviat pentru a acorda asistenta naufragiatilor, care se afla toti in barci de salvare, a anuntat purtatorul de cuvant al Garzii de coasta de la Falmouth, sud-vestul Angliei. Viata pasagerilor este inca in pericol pentru ca in zona in care a avut loc accidentul, temperatura nu depaseste 0 grade celsius.

In acest moment se desfasoara o ampla operatiune de salvare in care sunt implicate Paza de Coasta argentiniana, britanica si Departamentul american pentru securitate interna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.