Un numar-record de refugiati irakieni s-au intors acasa, din Siria, in ultimele luni, considerind ca securitatea in Bagdad s-a imbunatatit.
Ambasada irakiana din Damasc a organizat un convoi securizat spre Bagdad, luni, pentru refugiatii care au dorit sa revina in tara lor. Autoritatile irakiene au anuntat in capitala siriana ca le pun la dispozitie autobuze si trenuri gratuite spre Bagdad. Cartierul Saida Zaynab din Damasc, locuit cindva de 1,5 milioane de refugiati irakieni, este acum aproape parasit. Preturile apartamentelor scad, iar magazinele si autobuzele sint pe jumatate goale.

Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati se straduieste sa tina pasul cu evenimentele. Intr-un raport ce urma sa fie publicat miercuri, UNCHR observa o miscare masiva a populatiei irakiene spre Irak. Siria a fost tara care a primit cei mai multi refugiati irakieni de la invazia SUA, urmata de Iordania, Egipt si alte state din regiune, care, la rindul lor, au anuntat ca tot mai multi irakieni pleaca acasa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.