O femeie a decedat marti, in Spania dupa ce a fost injunghiata de fostul sau iubit care incercase, cu cateva zile inainte, sa o recucereasca pe platoul de televiziune, in timpul unei populare emisiuni de divertisment, relateaza presa spaniola.

"N-am decat o singura viata si vreau sa mi-o traiesc cu tine, sa ma casatoresc cu tine, tu esti totul pentru mine", ii declarase saptamana trecuta Ricardo, un spaniol in varsta de 30 de ani, iubitei sale Svetlana, o rusoaica de aceeasi varsta. Declaratia a fost facuta in timpul emisiunii "El Diario de Patricia" (Jurnalul Patriciei) difuzata si de canalul de televiziune Antena 3, un talk-show dupa model american cu foarte mare succes la publicul spaniol.

Svetlana, care pusese capat recent relatiei pe care o avea de patru ani cu barbatul spaniol, a refuzat aceasta oferta lui Ricardo. Cinci zile mai tarziu, Ricardo s-a dus la Svetlana si a injunghiat-o in gat. Femeia a decedat marti, la spital, informeaza NewsIn.

Potrivit El Pais, tanara este cea de-a 70-a femeie ucisa de la inceputul anului, in Spania de sot sau de un fost iubit. Aceasta, in pofida faptului ca Spania are o lege unica in Europa impotriva violentei domestice, intrata in vigoare in 2005 si care a permis crearea unor tribunale specializate si acordarea de asistenta juridica si psihologica pentru femeile maltratate. Aceasta masura nu a diminuat insa, abuzul asupra femeilor din aceasta tara.

Bilantul victimelor din 2007 l-a depasit deja pe cel inregistrat pe intreg parcursul anului 2006 , pana acum inregistrandu-se mai mult de 68 de decese in randul femeilor din cuplurile spaniole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.