Jurnalistul chinez aflat in inchisoare Li Changqing a castigat premiul pentru libertatea presei Golden Pen of Freedom, acordat de Asociatia Mondiala a Ziarelor (World Association of Newspapers - WAN), din care face parte si Clubul Roman de Presa (CRP), informeaza NewsIn.

Jurnalistul Li Changqing a fost condamnat la inceputul anului 2006 la trei ani de inchisoare pentru ca a informat opinia publica din China despre o boala contagioasa inaintea autoritatilor. "Persecutarea lui Li Changqing pentru ca a informat publicul despre o boala foarte serioasa releva nonsensul si falimentul controlului realizat de catre regimul chinez asupra politicii editoriale a presei", considera Asociatia Mondiala a Ziarelor.

Asociatia de presa a acordat premiul, pentru al doilea an consecutiv, unui jurnalist chinez aflat in inchisoare. Anul trecut, Shi Tao afost desemnat castigator.Jurnalistul a fost arestat dupa ce motorul de cautare Yahoo a furnizat autoritatilor chineze informatii despre identitatea sa online.

China este de altfel, una dintre tarile care are cei mai multi jurnalisti in inchisoare, aproximativ 40 de persoane, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.