Homosexualii transnistreni, nemultumiti ca autoritatile au interzis desfasurarea la Tiraspol a unei parade a minoritatilor sexuale, au spart site-ul unei agentii de presa de stat si au postat la adresa respectiva un protest si o plangere pentru rele tratamente, informeaza NewsIn.

Site-ul agentiei de presa de stat Lenta PMR a fost blocat pret de cateva ore. Plangerea care a fost plasata pe site era semnata de directorul unei firmei care produce baloane, Oleg Motriuk, care era si unul dintre organizatorii paradei gay de la Tiraspol. In plangere se spunea, printre altele, ca "demnitatea homosexualilor a fost injosita".

Vineri, 16 noimebrie, Motriuk a fost informat despre refuzul autoritatilor de a autoriza parada-gay, care era programata pentru sambata si convenita, intr-o prima etapa, cu autoritatile. Motriuk pregatise o manifestare de amploare la centrul expozitional din Tiraspol - compania lui produsese o cantitate impresionanta de baloane albastre si roz, iar la concertul organizat de minoritatile sexuale au fost invitati artisti din Republica Moldova si Transnistria, inclusiv participanta din partea Republicii Moldova la concursul "Eurovision-2007", Natalia Barbu.

Locuitorii Transnistriei ar fi protestat fata de intentia de a se organiza parada homosexualilor. Transnistrenii au sunat la centrul expozitional si au cerut anularea manifestatiei, pe motiv ca aceasta ar fi injositoare pentru Transnistria. Organizatiile obstesti se pregateau sa se opuna participantilor la parada, iar cazacii au promis sa-i imprastie cu ajutorul bicelor. "Asemenea experimente la Tiraspol, care este un oras cu o cultura ortodoxa traditionala, nu sunt la locul lor", au declarat cazacii.

In consecinta, manifestarile au fost anulate "din considerente moral-etice", informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.