O data cu retragerea vicecancelarului social-democrat Franz Mntefering, se intetesc atacurile din sanul coalitiei de guvernare din Germania, formata din partide rivale.
La jumatatea mandatului, coalitia de guvernare condusa de cancelarul german Angela Merkel are de infruntat disensiuni politice tot mai mari. Retragerea vicecancelarului social-democrat Franz Muntefering, aliat pe care crestin-democrata Merkel se putea baza, da unda verde atacurilor cu miza electorala, ce ar putea duce la ruperea coalitiei si la organizarea de anticipate inainte de alegerile generale ce ar urma sa aiba loc in 2009.

Cu toate ca a invocat motive personale pentru iesirea sa din politica, sotia sa fiind din nou bolnava de cancer, Muntefering pare sa fi ales un moment cu incarcatura politica, saptamana trecuta, dupa congresul Partidului Social-Democrat (SPD), scrie Der Spiegel. Ca ministru al Muncii, Muntefering a incercat in cadrul coalitiei sa obtina un salariu minim pentru angajatii postali, dar crestin-democratii au venit cu trei contraoferte, toate inacceptabile pentru SPD. Din cauza acestui esec, politicianul social-democrat s-a declarat "dezamagit" de cancelarul Merkel: "Pur si simplu nu este o forma buna de colaborare, cand lupti impreuna in cadrul cabinetului pentru niste decizii pe care apoi le torpilezi ca urmare a influentei masive a lobbistilor".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.